Vomit-SAFE

VOMIT-SAFE je granulat na bazi minerala, koji djeluje kao apsorpcijsko sredstvo za neugodne izlučevine i tekućine, na primjer povraćanje, krv, stolicu, urin itd.

VOMIT

Njegovo rješenje djeluje po principu veziva koje upija izlučevine te stvara teksturu koja se može jednostavno i brzo ukloniti, a neutralizira i mirise. Ciljna uporaba je prilično široka i uglavnom je usredotočena na vrtiće, bolnice, škole, domove za starije, vozila prve pomoći, veterinarske klinike, javni i putnički promet, privatna kućanstva itd.

 

Temeljne prednosti proizvoda Vomit-Safe su:

9

Upija do dvadeset pet puta veći volumen tekućine s obzirom na svoju masu.

9

Jednostavno i trenutačno uklanja izlučevine odmah nakon nanošenja granulata.

9

Biorazgradivost, neotrovnost i ekološka neutralnost – to znači da se može odložiti u otpad iz kućanstva.

9

Granulat sadrži dezinfekcijo sredstvo, što sprječava potencijalno širenje virusa i bakterija, koji se mogu pojaviti u izlučevinama – zato je njegova uporaba prikladna za bolnice i druge zdravstvene ustanove.

9

Trenutačna neutralizacija i zaustavljanje neugodnih mirisa.

9

Proizvod se može upotrijebiti na temperaturama od -5 do +50 stupnjeva Celzija.

9

Ne sadrži teške metale ili fluorosurfaktante.

9

Ambalaža od recikliranog materijala.

Vomit-Safe i njegova prikladnost i učinkovitost ispitani su i certificirani u Institutu za higijenu Ruhrskog okruga. Na temelju ispitivanja izdana je ocjena granulata za zdravlje na radu i utjecaj na okoliš u skladu s direktivom DWA-A-716-1, koja je namijenjena zaštiti korisnika na razini spasilačkih službi, vatrogasnih brigada itd.