Dust-Safe

DUST-SAFE je vezivno sredstvo koje se upotrebljava za ograničavanje zaprašivanja i širenja čestica prašine na radilištima, gradilištima i u industriji. Vezivo je u obliku granulata i djeluje tako da na sebe vezuje čestice prašine i nečistoće različite veličine. Time se ograničava njihovo širenje, ali tekstura granula ostaje ista, tako da se jednostavno i brzo uklanja, bez posebnih priprema i alata.

Ograničavanje prašine proizvodom Dust-Safe omogućuje širok spektar kako privatne tako i profesionalne uporabe. U kućanstvima može biti prikladan za renovacije, pri čemu se od čestica prašine štite osjetljivi uređaji i prostorije za boravak u cjelini. U industriji granulat može biti konstanta, kao sredstvo za održavanje zaštite na radu, zaštite zdravlja radnika te očuvanje čistog radnog mjesta za nesmetan rad. Najprikladniji je za uporabu u drvnoj industriji, graditeljstvu, industriji teških metala, industriji za preradu plastike itd.

 

Dust-Safe ističe svoje prednosti:

9

Apsorpcijom petorostrukog volumena čestica prašine i nečistoće.

9

Gotovo je potpuno biološki razgradiv – razgrađuje se čak do 98 %.

9

Ekonomičnost u smislu financija te vremena čišćenja – nisu potrebni servisi za čišćenje.

9

Ekološki neutralan i neotrovan.

Granulat je razvio odjel za ekološku toksikologiju na Institutu za higijenu Ruhrskog okruga, koji ga je i znanstveno potvrdio i preporučio za uporabu. Ispitan je s obzirom na direktivu DWA-A 716-1 te certificiran kao siguran u području zaštite na radu te utječe na okoliš – u skladu s općim zahtjevima za veziva.